Нелегал намагався в’їхати в Україну, сховавшись під особистими речами водія автобусу

Фото: Східне регіональне управління ДПСУ/ Facebook

28 листопада в пункті пропуску «Гоптівка» затримали азербайджанця, який ховався в багажному відділенні мікроавтобуса «Мерседес».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Східного регіонального управління Держприкордонслужби.

Іноземець перетинав кордон з Росії на підлозі транспортного засобу, під особистими речами водія-українця.

Для швидкого проходження прикордонно-митних формальностей водій вибрав смугу руху «зелений коридор». Проте захованого пасажира провезти не зміг. Співробітники Управління внутрішньої та власної безпеки «Схід» Держприкордонслужби України з представниками СБУ в Черкаській області під процесуальним керівництвом прокуратури викрили канал нелегальної міграції з території Російської Федерації в Україну та відслідковували його. Тому міжвідомча група швидко знайшла нелегала.

Фото: Східне регіональне управління ДПСУ/ Facebook

На даний момент водія транспортного засобу та його пасажира затримано. Українцю оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 ККУ. Не виключається ймовірність причетності до організації незаконного переміщення осіб через державний кордон співробітників пункту пропуску «Гоптівка».

Як повідомляв Харків Times , Служба безпеки України блокувала на Харківщині переправлення нелегалів до Росії, до якого причетні прикордонники та митники.

Правоохоронці розслідують незаконне перевезення мікроавтобусами товарів через міжнародний автомобільний пункт пропуску “Гоптівка” без належного контролю з боку митників.

Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков заявив під час виїзного засідання Антикорупційного комітету Верховної Ради у Харкові, що правоохоронці чотири рази зверталися до керівництва митниці, щоб отримати записи з відеокамер. Однак митники не надали їх, після чого правоохоронці провели обшук на митному посту. При цьому митники викидали гроші в сміттєві баки і ховали за батареями. Під час обшуку вилучили 137 тис. гривень, 87 тисяч російських рублів, 760 доларів США та 60 євро.