Найбільше працюючих українців – на Харківщині

Фото: lenta.kharkiv.ua/

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов назвав ТОП-5 областей за рівнем зайнятості населення у віці 15-70 років.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення міністра у Facebook.

«ТОП-5 областей за рівнем зайнятості населення у віці 15-70 років у міській місцевості: 62,6 % – найвищий рівень у місті Києві, 61,8 % – Харківська, 60,5 % – Черкаська, 60 % – Дніпропетровська та Закарпатська», – написав Милованов.

Стосовно рівня зайнятості у сільській місцевості: 68,7 % – Луганська, 63,4 % – Сумська, 63,3 % – Чернівецька, 62 % – Херсонська, 59,8 % – Харківська.

«Цифри показують, що порівняно з іншими регіонами – населення Харківської області найбільш зайняте у міській та сільській місцевостях – в середньому 62 %», – прокоментував ситуацію міністр.

Також він повідомив, що міністерство планує легалізувати та спростити пошук роботи на ринку праці через нове трудове законодавство. На думку міністра, це дозволить кожному українцю працювати на тих умовах, які найбільш зручні для нього, а «сірий» ринок праці – виведе з тіні.