Кучер обіцяє, що винні в жахливому стані дитячої інфекційної лікарні відповідатимуть за це (фото)

Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова ХОДА Олексій Кучер 29 листопада відвідав Харківську обласну дитячу інфекційну клінічну лікарню та оглянув стан відділень, ремонт в яких не робили десятиліттями.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Кучер відзначив, що до нього надходить багато звернень від жителів області щодо жахливих умов, у яких лікують дітей. “У нас єдина така лікарня на всю область, через яку щорічно проходять близько 10 тисяч дітей. І якщо діти в нас лікуються в таких умовах, то це ж фактично свідчить про наше ставлення до наших дітей”, – сказав він.

“На превеликий жаль, того фінансування, яке отримує лікувальний заклад, вистачає не в повному обсязі. Ті гроші, які виділялися сюди, зрозуміло, що їх було недостатньо”, – пояснив Дмитро Кухар, який очолює заклад протягом 15 років.

“Ці питання неодноразово обговорювалися, виносилися на обговорення сесій обласної ради для виділення грошей на фінансування, але того, що виділялося, було, на жаль, мало. Неможливо було охопити всі лікувальні установи, які вимагали проведення ремонту”, – заявив заступник директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Геннадій Бондарчук.

Кучер нагадав директору дитячої “інфекційки”, що він є менеджером закладу та несе персональну відповідальність за те, що в ньому відбувається. Голова ХОДА доручив Кухару та Департаменту охорони здоров’я надати всі документи переписки між лікарнею та облдержадміністрацією щодо потреб лікарні.

“Ця проблема виникла не вчора, не позавчора та навіть не рік-два тому. За кожною такою проблемою є конкретна особа, яка повинна нести відповідальність. У відповідності до закону ми відреагуємо на все те, що тут відбувалось. Я вважаю, що такі особи повинні бути притягнуті до відповідальності – чи це керівник Департаменту охорони здоров’я, чи це головний лікар”, – наголосив Олексій Кучер.

Він повідомив, що розраховує отримати документи вже наступного понеділка, після чого збере нараду, де вирішуватимуть проблемні питання дитячої інфекційної лікарні.