Харківський поліцейський торгував наркотиками (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру старшому лейтенанту поліції ГУНП в Харківській області за фактом збуту наркотичних засобів на території Харківської області ( ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За інформацією начальника управління прокуратури Івана Тарасова, правоохоронці задокументували кілька епізодів незаконної діяльності поліцейського. У жовтні та листопаді цього року були проведені контрольні закупки наркотичних речовин на загальну суму 4 тис. грн та вилучені наркотичні речовини направлено на експертне дослідження.

“28 листопада 2019 року, під час проведення третьої контрольної закупки у вказаного співробітника поліції, його затримано в порядку ст. 208 КПК України”, – йдеться у повідомленні.

Наразі до суду спрямовано клопотання щодо обрання поліцейському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинене поліціянту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Кримінальне провадження розслідує територіальне управління Державного бюро розслідувань у м. Полтаві, оперативний супровід – Харківське управління ДВБ НП України. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

Досудове розслідування триває.