ДБР повідомило співробітниці поліції про підозру у смертельному ДТП у Харкові

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної пригоди співробітниці управління кадрового забезпечення Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ДБР.

“За попередньою інформацією, перебуваючи за кермом автомобіля Toyota Avalon, співробітниця поліції здійснила наїзд на пішохода, який рухався по пішохідному переходу, в районі вулиці Полтавський шлях. Від отриманих травм за кілька днів чоловік помер у лікарні”, – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області.

Жінці інкримінується порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу). У разі доведення вини підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

На зустрічі з журналістами 26 листопада заступник директора – начальник слідчого управління Теруправління ДБР у Полтаві Олексій Новіков повідомив, що підчас розслідування була проведена ексгумація тіла загиблого та повторна експертиза, повідомив кореспондент Харків Times .

“Ми пішли далі, не зупинилися на тому, що нам було передано і які висновки було надано експертами щодо причин смерті особи. Було проведено ексгумацію трупу цієї особи і проведено повторну експертизу, яка підтвердила все ж, що причиною смерті була саме дорожньо-транспортна пригода”, – сказав Новіков.

Як повідомляв Харків Times , збитий 8 березня на пішохідному переході на Полтавському шляху 65-річний пенсіонер помер від отриманих травм 14 березня у Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Як повідомили Харків Times родичі загиблого, за кермом автомобіля Toyota Avalon білого кольору 2010 року випуску перебувала начальник відділу Головного управління Національної поліції в Харківській області. Пізніше у відділі комунікації Нацполіціі області повідомили журналістам, що правоохоронці встановлюють обставини ДТП на вулиці Полтавський Шлях в Харкові за участю “працівника відділу одного із структурних підрозділів ГУНП в Харківській області”.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань з 18 березня розслідують обставини ДТП, внаслідок якого загинув 65-річний пішохід.

У ДБР окремо відзначили, що, не повідомивши своєчасно до теруправління бюро про факт ДТП за участю співробітника поліції, посадові особи ГУ Нацполіціі Харківської області порушили п. 3 ст. 8 Закону України “Про Державний бюро розслідувань”, який зобов’язує співробітників поліції невідкладно повідомляти про подібні випадки директору територіального управління ДБР. У зв’язку з цим директор ДБР Роман Труба ініціював перед главою Нацполіціі питання про проведення службового розслідування дій співробітників поліції. Слідчі Держбюро розслідувань внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань окреме провадження за ст 396 КК (приховування злочину) щодо дій поліції.