В Циркунах оголосили карантин через скаженого кота

Фото: aleksandriya-info.net.ua

26 листопада в с. Циркуни Харківського району зареєстровано випадок сказу кота, через що постраждали чоловік і тварина. Випадок сказу був підтверджений лабораторно.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області

“27 листопада було проведено проведено позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Циркунівський сільській раді на якому прийнято рішення про накладення карантину зі сказу на території с. Циркуни з прилеглими лісовими і польовими масивами. Затверджено план комплексних заходів щодо ліквідації сказу тварин на території с. Циркуни Циркунівської сільської ради Харківського району”, – йдеться в повідомленні.

Відповідно до затвердженого плану ветеринари і представники органів місцевого самоврядування проводять необхідні протиепізоотичні заходи. Серед яких – переоблік сприйнятливих до захворювання тварин і профілактичні щеплення невакцинованих проти сказу тварин. Також проводиться роз’яснювальна робота серед населення.

У головному управлінні Держпродспоживслужби ще раз нагадали про необхідність своєчасно робити щеплення проти сказу домашнім тваринам. Це дозволить врятувати і тварин, і їх власників від смертельної хвороби.

Як повідомляв Харків Times, 31 жовтня в селищі Бабаї Харківського району області зафіксовано лабораторно підтверджений випадок сказу у лисиці.