У Харкові відкриють пам’ятник студентам-героям, які загинули в АТО

Фото: Ольга Ісакова/Facebook

3 грудня о 9.00 на території Харківського педагогічного університету імені Г.С. Сковороди встановлять пам’ятник полеглим захисникам України.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті  університету.

«Пам’ятний знак студентам-героям буде встановлено на території нашого університету за ініціативи студентської громади та за сприяння і фінансової підтримки однодумців, адміністрації та працівників університету», – йдеться у повідомленні.

Війна покликала молодих хлопців зі стін навчального закладу на фронт. Серед загиблих учасників АТО – новітніх героїв України: Акінцев Микола (історичний факультет); Ваховський Андрій(факультет іноземної філології); Горбенко Святослав(факультет іноземної філології); Литвиненко Юрій (випускник економічного та юридичного факультету); Маслов Андрій (випускник факультету фізичного виховання і спорту).

Фото: hnpu.edu.ua

На їх честь в університеті вже відкрили меморіальну аудиторію. Найближчим часом у ХНПУ відбудеться відкриття та освячення пам’ятного знаку цим загиблим студентам університету – воїнам АТО.

Ескіз монумента розробили та представили студенти педуніверситету на підставі проведеного громадського конкурсу.

«Ми відкриваємо пам’ятник, як символ нашої шани та подяки всім поколінням українців, які віддали життя за нашу землю. В основі ідеї монументу – пам’ятний хрест, як образ давньої козацької нагороди, що на сьогоднішній день символізує звитягу сучасних українських воїнів», – повідомляють у ХНПУ.

Скульптура має вертикальну конструкцію. Висота гранітного монумента – понад 2 метри.

«Запрошуємо усіх небайдужих долучитись до збору коштів на спорудження пам’ятного знаку нашим воїнам-героям АТО», – закликають у навчальному закладі. Реквізити вказані на сайті ХНПУ.