У Балаклеї в гаражному кооперативі – пожежа та вибух (фото)

Вночі 27 листопада в м. Балаклія на вул. Центральній у гаражному кооперативі “Цементник” стався вибух внаслідок пожежі в одному з гаражів.

Як дізнався ХарківTimes з повідомлення прес-служби ДСНС у Харківській області,  рятувальникам про подію повідомили 27 листопада о 03:41.

“На місце пожежі вирушили 2 оперативні відділення 42-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні м. Балаклія. На час їх прибуття на місце виклику відбувалась пожежа у гаражі №806. Також ймовірно внаслідок вибуху сталась зруйнування несучих конструкцій та перекриття трьох та часткове пошкодження ще трьох гаражів”, – йдеться в повідомленні прес-служби.

За інформацією рятувальників, у гаражах, які пошкодило вибухом, автомобілів не було.

Фото: kh.dsns.gov.ua

В гаражі №806 (де був епіцентр ймовірного вибуху), зберігалась велика кількість пластикових ємностей різного об`єму. Внаслідок вибуху їх розкидало в радіусі понад 20 метрів. Загальна площа горіння склала біля 60 кв.м.

Фото: kh.dsns.gov.ua

З вогнем боролись 10 рятувальників на двох одиницях рятувальної техніки. Вони загасили пожежу за допомогою піни о 10:25, попередньо локалізувавши вогонь о 04:06.

Причина виникнення пожежі та подальшого вибуху встановлюється слідчими органами.

Як дізнався ХарківTimes з повідомлення відділу комунікації Нацполіції області, правоохоронці ще не кваліфікували за КК цю подію.

“Відомості внесені до Єдиного обліку Балаклійського відділу поліції. Після проведення всіх необхідних заходів слідчими буде прийнято рішення про правову кваліфікацію події”, – йдеться в повідомленні Нацполіції.

Як повідомляв ХарківTimes, четверо малолітніх дітей евакуйовано під час пожежі в приватному будинку.