Райнін очолив Харківську організацію ОПЗЖ

Фото: 2000.ua

Екс-глава Адміністрації Президента з 2016 по 2019 рік, а до того – губернатор Харківської області Ігор Райнін очолив Харківську регіональну організацію Опозиційної платформи “За життя” (ОПЗЖ).

Про це Харків Times стало відомо з публікації на сайті цієї організації.

“Таке рішення було прийнято у середу, 27 листопада, на конференції регіональної партійної організації”, – йдеться у повідомленні.

Представляти Райніна до Харкова приїхав співголова політсили Юрій Бойко, який особливо відзначив “його високий професіоналізм, досвід та організаторські здібності”.

“За словами Юрія Бойка, Ігор Райнін під час перебування на посаді губернатора Харківщини відстоював інтереси жителів південного сходу та протистояв політиці радикального націоналізму”, – підкреслено на сайті ОПЗЖ.

Фото: zagittya.com.ua

Як повідомило видання KHARKIV Today, Бойко назвав Райніна своїм другом, чого, за його словами, “не міг зробити раніше”.

“Чому вже можу так сказати, тому що свого часу, коли він був при владі й займав позицію глави Адміністрації, це ми його вмовляли там залишитися. Він кілька разів поривався звідти піти, звільнитися, а ми його вмовляли там залишитися. Я зараз можу це сказати, а раніше цієї не було можливості, тому що єдиний у тій групі галичан, яка відстоювала інтереси Сходу України. Ось він разом з нами захищав у найскладніший час Харків, Луганськ, Донецьк і не давав остаточно принизити нас, коли була націоналістична влада, і йому було дуже важко”, – заявив Бойко.

У свою чергу, Райнін у своїй промові підкреслив, що, оскільки “попереду виборчий рік, вибори до місцевих рад”, слід “відкинути особисті амбіції, йти та перемагати”.

“Нам потрібно відновлювати промисловість, потрібно не дати в образу людей під час земельної реформи та в ході так званої великої приватизації”, – заявив свіжообраний глава харківських опозиціонерів.

Як повідомляв Харків Times, за травень цього року – останній місяць роботи в Адміністрації Президента – очільнику АП Ігорю Райніну нарахували 147 553,84 гривні.

У червні колишній нардеп Дмитро Крючков розповів про корупційну схему, за якою державні кошти були вкрадені через “Харківобленерго”. Він стверджував, що до схеми були причетні високопоставлені чиновники. Зокрема, екс-глава Адміністрації Президента Ігор Райнін, який, за словами Крючкова, “щомісяця отримував готівкою 3-5 мільйонів”.