ХТМ та “Харьковводоканалу” знову дали грошей на зарплату

Фото: allkharkov.ua

Харківська міська рада на своїй сесії сьогодні, 27 листопада, внесла зміни до бюджету на поточний рік і виділила додатково 108,6 млн грн на виплату заробітної плати працівникам установ освіти та комунальних підприємств міста.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

За словами заступника Харківського міського голови – директора Департаменту бюджету й фінансів Тетяни Таукешевої, внесення змін пов’язано із перевиконанням дохідної частини бюджету міста, що дозволило збільшити і його витрати.

Зокрема, комунальні підприємства “Харківські теплові мережі” (ХТМ) та “Харківводоканал” отримають додаткові 60 млн гривень на зарплату своїм працівникам.

Як повідомляв Харків Times, перед початком опалювального сезону, 15 жовтня, близько 60-ти працівників Четвертого теплового району Московської філії комунального підприємства “Харківські теплові мережі” оголосили про акцію протесту. Працівники перебували на своїх робочих місцях, проте відмовилися виконувати роботу, вимагаючи виплатити їм заробітну плату за три місяці.

11 жовтня співробітники Московської філії КП “Харківські теплові мережі” попередили керівництво про страйк у разі невиплати заборгованості по заробітній платі.