Кучер прокоментував заклики громадських активістів розслідувати його декларацію

Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що при декларуванні майна нічого не порушував.

Про це  повідомив кореспондент ХарківTimes.

Громадська організація «Антикорупційний блок» заявила, що направляє заяву у Національне агентство з питань запобігання корупції щодо порушень у декларуванні майна Олексієм Кучером.

Сьогодні, 26 листопада, губернатор прокоментував цю заяву: «Можуть звертатися. Я нічого проблемного в цьому не бачу. Я вважаю, що в мене немає ніяких порушень. Далі побачимо».

Нагадаємо, що при поданні декларації кандидата на посаду голови Харківської обладміністрації Олексій Кучер вказав чимало майна та грошові активи, але в розділі доходів не було жодної інформації.

ГО «Антикорупційний блок» у своєму зверненні наводять ряд фактів, які повинно розслідувати НАЗК:

Сам Олексій Кучер вніс до свого виборчого фонду 435 тисяч гривень. При цьому, згідно декларації, за останній рік ні він, ні його дружина не мали доходів:

https://declarations.com.ua/…/nacp_ad57eabf-22ce-46ab-bebe-…

Дружина, Вікторія Кучер, працювала помічником судді Харківського районного суду Харківської області – про це свідчить декларація за 2016 рік:

https://declarations.com.ua/…/nacp_703d8f07-04b2-4d50-a409-…

У ній вона не зазначила земельну ділянку в Херсонській області, вантажний автомобіль та акції заводу, які на той момент вже належали її чоловіку. Вбачаємо в цьому ознаки порушення ст. 366-1 ККУ (декларування недостовірної інформації).

Всі грошові активи подружжя Кучер станом на 2016 рік складали 10 тисяч доларів і 100 тисяч гривень, та були записані на Вікторію Кучер.

Зараз новий губернатор декларує 87 тисяч доларів. Ще 205 тисяч доларів записані на дружину. Також у декларації записані 77 біткоїнів, які Кучер оцінив у 299 тисяч доларів, хоча ринкова вартість майже вдвічі більша.