На ремонт Каскаду у Харкові витратять ще 22 мільйони гривен

Фото: kh.suspilne.media

Відбувся ще один тендер по відновленню Каскаду і з міського бюджету виділять кругленьку суму на оздоблення славнозвісного об’єкту.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення на сайті публічних закупівель Рrozorro.

Замовником ремонтних робіт виступає комунальне підприємство «Харківзеленбуд». Переможець тендеру – улюблений підрядник Харківської міської ради товариство з обмеженою відповідальністю “Інжинірингова Компанія Планета Буд”. Договір укладено сьогодні, 25 листопада 2019 року. Згідно договору, підрядник виконає оздоблювальні роботи «Каскаду» у саду ім. Шевченка на суму 22 мільйони гривен.

У кошторисі зазначено, що ремонтні роботи включають «установлення гранітних полірованих плит», «накривних елементів парапету з гранітних плит», «облицювання стін гранітними плитами», «гідроізоляцію бетонних поверхонь», тощо.

Харківський антикорупційний центр прокоментував, що це вже третій договір на капітальний ремонт «Каскаду» між СКП “Харківзеленбуд” та ТОВ “Інжинірингова компанія Планета Буд”.

Всі роботи по цьому договору мають зробити в грудні 2019 року.

За 5,15 млн. грн. мають зробити оздоблювальні роботи (фонтан”Каскаду”, верхній майданчик з балюстрадою, фонтан балюстради, верхній фонтан, сходи “Каскаду”, парапети, клумби, нижній фонтан, тумби). За 3,6 млн. грн. – зовнішнє освітлення. За 5,7 млн. грн. – покриття. За 2 млн. грн. – озеленення. За 0,57 млн. грн. – придбають урни та паркові лавочки. 22 урни придбають по 1493 грн. за 1 шт. 31 лавку придбають по 13560,7 грн. за 1 шт.

Загальна вартість капітального ремонту “Каскаду” на сьогоднішній день складає 103,1 млн. грн.

22 грудня 2017 року уклали перший договір на 55,5 млн. грн. 24 травня 2019 року уклали другий договір на 25,8 млн. грн.

Нагадаємо, що “Каскад” офіційно відкрили на День Харкова, 23 серпня 2019 року.