У Харкові в річницю Голодомору пікетували консульство РФ

Фото: ВПО Фрайкор/Facebook

Сьогодні, 23 листопада, в Харкові біля будівлі Генерального консульства РФ активісти влаштували акцію, приурочену 86 річниці штучно створеного радянською владою геноциду українського народу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ВПО “Фрайкор” в Facebook.

“Сьогодні під російським консульством у Харкові пройшла акція до річниці Голодомору. Росія – правонаступниця Радянського Союзу, саме з Москви йшли накази морити голодом українців. Сьогодні Кремль щосили намагається блокувати процес визнання Голодомору актом геноциду українського народу в світі і сам його заперечує. Російська пропаганда в Україні та її п’ята колона заперечують факт геноциду, адже важко буде розповідати про «братні народи» і єдину історію, коли в цій історії росіяни безжально вбивали українців “, – йдеться в повідомленні.

Фото: ВПО Фрайкор/Facebook

Учасники акції – активісти націоналістичної організації “Фрайкор” – вийшли на акцію з плакатами, на яких були архівні фото (1932-1933 р.р.) з українських сіл. На чорно-білих фотографіях можна побачити порожні, криті соломою українські хати, біля яких – тіла виснажених, померлих від голоду людей.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 23 листопада, в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів, наймасштабніший з яких був у 1932-1933 роках. У Харкові протягом усього дня в пам’ять про мільйони померлих від голоду провели ряд траурних заходів.