Екоінспекція знайшла на Безлюдівці п’ять несанкціонованих звалищ

Фото: Держекоінспекція Харків / Facebook

Державна екологічна інспекція у Харківській області в ході планової перевірки зафіксувала несанкціоновані звалища відходів на території Безлюдівської селищної ради.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Держекоінспекції у Facebook.

Під час обстеження, проведеного держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища, було встановлено, що вздовж залізничної колії та житлових будинків по вул. Журавліній знаходилося п’ять несанкціонованих звалищ відходів на відкритому ґрунті. Несанкціонованим розміщенням відходів була порушена ст. 21 Закону України “Про відходи”.

“За виявлене порушення вимог природоохоронного законодавства в частині поводження з відходами Інспекція притягнула до адміністративної відповідальності секретаря виконавчого комітету Безлюдівської селищної ради, а також, з метою усунення вказаного порушення голові Безлюдівської селищної ради буде надано обов’язковий до виконання припис”, – йдеться у повідомленні.

Держекоінспекція нагадує, що згідно ст. 21 Закону України “Про відходи” органи місцевого самоврядування сфері поводження з відходами повинні забезпечувати ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів.

У коментарях користувачі соцмережі повідомляють, що несанкціоновані звалища – не рідкість на території області, та їх ліквідацією ніхто не займається.

“Проїдьтеся уздовж траси на Старий Салтів! Все лісопосадки завалені! Знак Вовчанський район (колесо), зупинка” Кордон “від траси направо, кілометр від траси, не доїжджаючи села і дачних ділянок – гора сміття, влітку ще й скидають відходи після забою худоби, кістки і черепи тварин по всій посадці. Я вам писала і фотографії висилала, реакції – нуль”, – пише Ірина Ковальова.

“Приїжджайте до Роганської ОТГ, теж багато “знахідок” вас порадує”, – запрошує Світлана Федорченко.