Двоє чоловіків налагодили виробництво контрафактного тютюну для куріння кальяну (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Харківські  правоохоронці виявили місця незаконного масового виробництва тютюну для куріння кальяну.

Про це ХарківTimes повідомили у прес-службі прокуратури області.

Правоохоронці встановили, що підпільне виробництво тютюну для куріння кальяну організували двоє чоловіків на території приватних домоволодінь у Харкові та Павлограді. Крім виготовлення багатокомпонентних сумішей, вказані громадяни займалися реалізацією контрафактної продукції (ч. 2. ст. 204 КК України).

Фото: khar.gp.gov.ua

Під час обшуку, проведеного 20 листопада,  вилучено близько 300 кг листя тютюну, 60 кг готової контрафактної продукції, обладнання та близько 10 тисяч пачок тютюну іноземного виробництва без марок акцизного податку з відсутньою інформацією про виробника, дату виготовлення, умови зберігання і медичні застереження.

У разі встановлення небезпечних для життя і здоров’я речовин у складі тютюну для куріння кальяну фігурантам погрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 10 років з конфіскацією майна.

Фото: khar.gp.gov.ua

Наразі вирішується питання про звернення до суду з клопотанням про арешт вилученого майна.

Як повідомляв ХарківTimes,  правоохоронці виявили на складських приміщеннях однієї з логістичних компаній Харкова та вилучили з обігу 29,4 тис. пачок контрафактних сигарет на понад 1 млн. грн.

Фото: khar.gp.gov.ua