Війна в Україні: сім обстрілів, поранень зазнали сім військовослужбовців

20 листопада збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” російські окупаційні війська здійснили чотири обстріли: неподалік Березового – з гармат БМП-1 та великокаліберних кулеметів; поблизу Пищевика – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; біля Талаківки – з озброєння БМП-1, ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів; неподалік Мар’їнки – з підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” зафіксовано три ворожих обстріли: поблизу Південного – з підствольних гранатометів та стрілецької зброї; неподалік Гладосового – з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів; біля Новотошківського – зі стрілецької зброї.

Вчора, 20 листопада, поранень внаслідок обстрілів зазнали сім військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил.

“В той час, як Україна всіма можливими дипломатичними шляхами намагається досягнути миру, російські окупанти цинічно порушують будь-які домовленості. Так, українська сторона, на одній з ділянок, вчора двічі запитувала “Тишу” для надання допомоги пораненим. Збройні формування Російської Федерації давали на це згоду, але підступно продовжували вести вогонь по наших позиціях”, – йдеться у повідомленні.

З початку цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат не зафіксовано.