Держпродспоживслужба намагається не допустити польське м’ясо з сальмонелою на Харківщину

Фото: muravlenko24.ru

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області здійснюються  необхідні заходи щодо недопущення в обігу небезпечних до споживання  продуктів  харчування – охолодженого польського м’яса із сальмонелою.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення на сайті Держпродспоживслужби.

Як повідомляється, до «Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області надійшли інформаційні повідомлення системи  RASFF (Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти і корми) стосовно виявлення сальмонели в замороженому курячому м’ясі, експортованому з Польщі (виробники: CEDROB S.A. № PL 14023901 WE, Wipasz S.A. Zaklad Drobiarski w Mlawie – AP №PL 14130502 EG) до окремих держав членів ЄС і в тому числі до України – експортери SPE «Winter» (вул, Лідавська, 1, м. Луцьк, Волинська область), ТОВ «ВІК ЛОГІСТІК» (вул. Святотроїцька, 73/1, офіс 215, м. Черкаси, Черкаська область) та ТОВ «ЄВРОПОСТАЧ» (вул. Маланюка, 114-А, офіс 311, м. Київ)».

Наразі Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області здійснюються  необхідні заходи щодо недопущення в обігу небезпечних до споживання  продуктів  харчування.

Також, інформують операторів ринку Харківської області, які здійснюють обіг вищезазначених продуктів, про необхідність вилучення їх з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово проінформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».