У північному корпусі університету ім. Каразіна вимкнули опалення, заняття під загрозою зриву

Адміністрація Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна дозволила деканам факультетів, які розташовані у Північному корпусі, відмінити заняття через відсутність опалення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення адміністрації університету на його офіційній сторінці в Facebook.

“Відповідно до розпорядження по університету “Про зміну графіка освітнього процесу” у зв’язку з аварією міської тепломережі та відсутністю опалення у навчальному корпусі за адресою майдан Свободи, 6, деканам факультетів, що розташовані за адресою майдан Свободи, 6, за погодженням з органами студентського самоврядування запропоновано внести зміни до графіка освітнього процесу до моменту ввімкнення опалення у корпусі. Заняття, які за розкладом проводяться у корпусі за адресою майдан Свободи 6, можуть бути переведені у дистанційний формат із застосуванням інформаційно-комунікаційних технологій при опрацюванні теоретичного матеріалу, виконанні індивідуальних завдань, за рішенням деканів факультетів”, – йдеться у повідомленні.

Профком студентів університету 20 листопада звернувся з листом до міського голови Геннадія Кернеса, де розповідає, що навчальний корпус перебуває без опалення, а тисячі студентів та співробітників потерпають від холоду.

“За нашою інформацією, причиною цього є аварія тепломережі на ділянці, розташованій між корпусом університету та проспектом Незалежності. ГІрофспілчани висловлюють глибоке обурення щодо відсутності тепла у приміщенні та доцільності проведення освітнього процесу в навчальному корпусі”, – йдеться у листі.

Профспілка від імені 5 тисяч своїх членів, які навчаються у Північному корпусі, звертається до мера з проханням допомоги у терміновому вирішенні питання ремонту теплової мережі та забезпечення навчального корпусу належними умовами для організації освітнього процесу.