Заступник голови Харківської облради причетний до лобіювання інтересів злочинної групи – Нацполіція

Фото: oblrada.kharkov.ua

Національна поліція викрила групу осіб, які у період 2018-2019 років на території Харкова, Харківської та інших областей створили ряд суб’єктів підприємницької діяльності з метою використання їх реквізитів та розрахункових рахунків у злочинних схемах.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Національної поліції України.

“Також встановлено, що один із заступників керівника Харківської обласної ради причетний до лобіювання інтересів злочинної групи, яка, використовуючи комунальні підприємства все тієї ж Харківської обласної ради та різних підрозділів Харківської ОДА, отримувала перемоги у тендерах та закупівлях підконтрольними суб’єктами господарювання”, – йдеться у повідомленні.

На даний час працівники поліції проводять обшуки за адресами реєстрації підконтрольних суб’єктів господарювання та фактичного знаходження членів злочинної групи з метою вилучення речей, предметів та документів, які використовувалися в протиправній діяльності.

Протиправну діяльність викрили слідчі Головного слідчого управління спільно з оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань. Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюється за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 2 ст. 205-1 (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців) Кримінального кодексу.

За даними сайту Харківської облради, першим заступником голови облради є Віктор Коваленко, заступником – Володимир Скоробагач.