Поліцейські затримали чотирьох іноземців за підозрою у розбійних нападах на території Харкова (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські затримали чотирьох уродженців Азербайджану та Дагестану віком від 27 до 38 років за підозрою у розбійних нападах на території Харкова

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

18 листопада близько 18:10 біля будинку по вулиці Морозова четверо чоловіків напали на 39-річного громадянина В’єтнаму. Вони нанесли йому декілька ударів невстановленим предметом та забрали в нього сумку з грошима в сумі близько 20 тис. доларів, 4 тис. гривень та особистими документами. Після цього вони втекли з місця скоєння злочину на автомобілі Mazda.

Через декілька годин співробітники Управління карного розшуку обласного главку поліції спільно з оперативниками Московського відділу поліції та спецпризначенцями “КОРД” викрили у скоєнні злочину чотирьох уродженців Республік Азербайджан та Дагестан. В ході обшуків за місцем мешкання правопорушників та в автомобілі Mazda поліцейські вилучили грошові кошти, 11 sim-карт, два автомобільні державні знаки, три розкладних ножа, бейсбольну биту, два пакунки пластикових хомутів, медичні маски тощо.

Слідчі кваліфікували дії затриманих за ч.2 ст.187 Кримінального кодексу (розбій).

Двоє із затриманих виявилися причетними до розбійного нападу на харків’янина у серпні поточного року. Біля будинку по вулиці Салтівське шосе зловмисники напали на 56-річного потерпілого та заволоділи його грішми у сумі 100 тисяч гривень.

“Спільними заходами співробітники Управління карного розшуку, Московського відділу поліції та оперативники ГУНП в Харківській області встановили причетність до скоєння злочину 38- та 27-річних громадян Азербайджану. Зловмисники були взяті в оперативну розробку, а 18 листопада вони були затримані після скоєння чергового нападу разом із іншими учасниками групи”, – йдеться у повідомленні.

На даний час вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу щодо усіх затриманих осіб, перевіряється їх причетність до скоєння інших злочинів на території Харкова. Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення на строк до 10 років із конфіскацією майна.