Зловмисник ошукав пенсіонера на 1,1 млн гривень

Фото: www.ukrinform.ru

Зловмисник ошукав пенсіонера у Харькові на 1,1 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

8 листопада близько 20:30 на міський телефон пенсіонера з невстановленого номеру зателефонував невідомий. Він сказав, що, нібито, донька потерпілого збила чоловіка, який наразі у тяжкому стані перебуває у лікарні. Для його “лікування” пенсіонер передав невідомому 17 тис. доларів.

Менш ніж за годину заявнику ще раз зателефонували – на цей раз із повідомленням про те, що “постраждалий” у ДТП помер та потрібні ще гроші для вирішення питання щодо не притягнення його доньки до кримінальної відповідальності. 81-річний чоловік передав незнайомцю ще 5,4 тис. доларів, 7 тис. євро та 37 тис. гривень.

Таким чином, телефонний шахрай шляхом обману заволодів грошима на загальну суму 1 109 368 гривень.

Працівники Московського відділу поліції затримали підозрюваного у скоєнні злочину. Ним виявився 28-річний чоловік, раніше неодноразово судимий за умисні корисливі злочини проти власності. Суд заарештував підозрюваного строком на 60 діб.

Слідчим Московського відділу поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 та ч. 4 ст.190 Кримінального кодексу (шахрайство). Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.