Правоохоронці підозрюють керівників департаменту міськради у привласненні 5,3 млн гривень під час ремонту автошляхів (фото)

Служба безпеки України викрила факти привласнення керівництвом одного з департаментів Харківської міськради 5,3 млн гривень, виділених з міського бюджету на ремонт автошляхів.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2016-2018 років керівництво департаменту незаконно продавало асфальтову крихту (гранулят), що залишалася після ремонту автодоріг. Чиновники реалізовували тонни матеріалів підконтрольній фірмі за цінами вп’ятеро нижче від ринкових. Комерсанти перепродавали продукцію вже за реальною вартістю. Отримані гроші організатори оборудки привласнювали.

“До того ж посадовці мерії взагалі не мали права розпоряджатися матеріалами будівництва. Адже вони належали комунальному підприємству, яке є балансоутримувачем усіх автомобільних доріг Харкова”,- йдеться у повідомленні.

За висновками комплексної будівельно-технічної та економічної експертизи через протиправні дії чиновників міському бюджету було завдано збитки на суму майже 5,3 мільйона гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцями роботи та мешкання фігурантів справи, під час яких вилучили документацію із доказами здійснення оборудки.

Наразі двом чиновникам, у тому числі заступнику начальника департаменту, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розтрата та привласнення коштів, вчинені в особливо великих розмірах). Вирішується питання щодо оголошення підозри іншим фігурантам справи.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних оборудки.

Операція з викриття та документування протиправної діяльності відбувалася спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.