Апеляційний суд залишив без змін вирок засудженому за держзраду Логунову

Фото: www.politnavigator.net

Харківський апеляційний суд 18 листопада розглянув скарги захисту на вирок 85-річному вченому Мехті Логунову, засудженому за держзраду, і залишив вирок без зміни.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення прес-служби Харківського апеляційного суду.

“За підсумками розгляду вирок районного суду залишено без змін, а апеляції – без задоволення”, – йдеться у повідомленні.

Справа розглядалася під головуванням Володимира Протасова. Судді колегії – Микола Савенко та Олександр Курило

Як повідомляв Харків Times , Харківський апеляційний суд не став розглядати скаргу на вирок Мехті Логунова 18 грудня 2018 року в зв’язку зі змінами в колегії суддів, в результаті яких доповідачем стала суддя Грошева. Суд переніс слухання на 11 квітня 2019 року.

31 липня 2018 року Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав Логунова винним у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу) за те, що той збирав для Російської Федерації інформацію про державне оборонне замовлення, яке виконувалося одним із наукових центрів міста на підставі угод з Міністерством оборони України.

Суд засудив Логунова до 12 років позбавлення волі. Обвинувачення вимагало більш жорсткого покарання – 13 років позбавлення волі. Захист вимагав виправдувального вироку.

Логунова було затримано СБУ в серпні 2017 року.

17 серпня 2017 року голова СБУ Василь Грицак повідомив, що в Харкові затримано голову диверсійної групи російських спецслужб, який готував теракти проти українських державних і громадських діячів. Правоохоронці встановили, що “командир” одного з незаконних збройних формувань терористів був завербований представником ГРУ Генштабу ЗС РФ. Від російського куратора він отримав завдання повернутися до Харкова і сформувати диверсійну групу. Чоловікові було передано перелік українських політичних і громадських діячів, проти яких російські спецслужби дали вказівку організувати теракти. Під час обшуків за місцем проживання затриманого в Харкові співробітники української спецслужби вилучили майже кілограм вибухівки (за попередніми висновками – пластиду), п’ять електродетонаторів, пістолет із глушником, сто патронів до нього і бойовий квадрокоптер, який планувалося використовувати під час скоєння теракту. Затриманому було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.