Рятувальники винесли із задимленої квартири 78-річну жінку (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Бійці ДСНС під час ліквідації пожежі у житловій п’ятиповерхівці врятували 78-річну жінку та евакуйовали ще дев’ять мешканців

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

17 листопада о 6:32 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу, що сталася на балконі квартири на другому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку по проспекту Тракторобудівників, 71 Г.

До місця події прибули три пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС на автоцистернах у складі 14 рятувальників та 1 автодрабина. На момент прибуття вогнеборців вогонь встиг повністю охопити балкон квартири площею 8 кв. м, а також перекинувся на облицювання балкону поверхом вище.

Під час проведення розвідки всередині квартири, де знаходився осередок пожежі, рятувальники виявили її власницю, 1941 року народження. Через сильне задимлення у приміщені жінка задихалась і була не в змозі самостійно знайти вихід. Тож її негайно винесли на свіже повітря, аби врятувати життя. Врешті після огляду медиками швидкої постраждала від госпіталізації відмовилась.

Також сильне задимлення, котре розповсюдилось і на сходову клітину, загрожувало мешканцям інших квартир. “Рятувальники негайно вжили заходи з димовидалення та провели евакуацію людей назовні. Всього вони вивели на свіже повітря дев’ять осіб, з яких дві дитини. Постраждалих серед них немає”, – йдеться у повідомленні.

О 6:54 пожежу локалізовано та о 7:20 ліквідовано повністю. Причина виникнення пожежі наразі встановлюється.