Двоє поранених через вибухи на арсеналі у Балаклеї знаходяться у важкому стані – лікар (відео)

Скриншот: Військове телебачення України

Стан двох постраждалих, які знаходяться на лікуванні у Харківській клінічній лікарні швидкої та невідкладної допомоги, розцінюється як важкий.

Про це Харків Times дізнався з інтерв’ю чергового лікаря Військово-медичного клінічного центру Північного Регіону Володимира Юр’єва “Військовому телебаченню України”.

За його словами, один з них – у стабільно важкому стані, у нього множинні осколкові поранення черевної стінки та термічні опіки обох нижніх кінцівок.

Ще один хворий – у стані середньої важкості. За попередніми даними, він отримав термічний опік кінцівок, тіла та обличчя – до 20% загальної площини тіла. “Він обстежений, отримує адекватну терапію”, – сказав Юр’єв.

Юр’єв зазначив, що військовий, який доставлений до шпиталю, знаходиться у задовільному стані. Його попередній діагноз – “забій лівого ліктьового суглобу”.

Як повідомляв Харків Times , представник Інформаційного агентства Міністерства оборони в м. Харкові Дмитро Чалий повідомив, що на території технічної частини арсеналу в Балаклеї стався вибух, поранений сапер.

Пізніше Управління у зв’язках з громадськістю Збройних Сил України повідомило, що на території арсеналу о 14:28 сталося близько 20 вибухів.

Внаслідок вибухів двоє військових загинули, четверо – отримали поранення. Трьох із них доставили до Харкова: двох – до лікарні швидкої допомоги, одного – до військового шпиталю. Пізніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомив вже про п’ятьох поранених через вибухи на арсеналі у Балаклеї.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, з’ясовують обставини вибухів на території військового складу в Балаклеї.