Правоохоронці затримали лісничого Ізюмського лісгоспу за незаконний продаж деревини

Правоохоронці затримали лісничого Петрівського лісництва ДП “Ізюмське лісове господарство” за незаконний продаж деревини.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Лісничий вимагав понад 20 тис. гривень за реалізацію деревини без складання відповідних супровідних документів. Реалізуючи деревину, лісничий незаконно знімав бирки зі проданої вже деревини, а потім використовував їх знову.

Так, на початку листопада 2019 року лісничий отримав 12 тис. гривень за продаж лісопродукції. 14 листопада лісничого було затримано після отримання ним неправомірної вигоди. Під час передачі грошей правоохоронці здійснювали контроль за вчиненням злочину (негласні слідчо-розшукові дії).

Наразі лісничому планується пред’явлення підозри за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу(одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Прокуратура подасть до суду клопотання про відсторонення лісничого від посади, а також про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Операцію проводила прокуратура Харківської області спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Полтава та співробітниками Управління Служби безпеки України в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times , прокуратура Харківської області повідомила про підозру у незаконній вирубці лісу сімом службовим особам ДП “Жовтневе лісове господарство”.