Харківська обласна рада не помітила трагедію у Балаклії

Скриншот главной страницы сайта Харьковского облсовета на 20:00

Харківська обласна рада, судячи з її сайту, станом на 20:00 не помітила вибухів на військових складах у райцентрі Балаклія, де загинули двоє та були поранені ще п’ятеро військовослужбовців.

Про це Харків Times дізнався по відсутності повідомлень про трагедію на сайті облради.

Сайт інформує мешканців області про те, що “у Харкові завершилася общенаціональна творчо-мистецька акція “Мистецтво молодих-2019”, перший заступник голови облради Віктор Коваленко вітає з професійним святом “аграріїв Золочівського району”, сам голова облради Сергій Чернов стверджує, що “першочерговими завданнями є зміни до Конституції, що забезпечують реформу місцевого самоврядування”, вітає з 90-річчям Харківську державну академію культури та розповідає про те, що на медіафестивалі “Дитятко” цього року очолювана ним рада “створювала атмосферу несподіваних новітніх рішень”. Ще там висловлюються співчуття у зв’язку зі смертю на 73-му році життя “засновника Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України” Григорія Мостового.

Загибель у Балаклії двох військових саперів та болісна боротьба за життя обпалених хлопців у харківських лікарнях, мабуть, не варті співчуття й уваги обласної влади.

Як повідомляв Харків Times , представник Інформаційного агентства Міністерства оборони в м. Харкові Дмитро Чалий повідомив, що на території технічної частини арсеналу в Балаклеї стався вибух, поранений сапер.

Пізніше Управління у зв’язках з громадськістю Збройних Сил України повідомило, що на території арсеналу о 14:28 сталося близько 20 вибухів.

Внаслідок вибухів двоє військових загинули, четверо – отримали поранення. Пізніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомив вже про п’ятьох поранених через вибухи на арсеналі у Балаклеї.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, з’ясовують обставини вибухів на території військового складу в Балаклеї.