Харків’яни допомагають блокувати інтернет-магазини, що торгують наркотиками

Користувачі чат-боту “Стопнаркотик” у соцмережі Telegram допомогли заблокувати 109 адрес наркокрамниць.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на факультет кіберполіції Харківського національного університету внутрішніх справ.

Згідно із повідомленням університету, до чат-боту приєдналися понад 12 тисяч користувачів, більше 3 тисяч з яких побажали регулярно допомагати блокувати адреси наркокрамниць.

“Всього у базі близько 8,5 тисяч таких адрес. З них користувачі соцмереж надіслали близько 6,5 тисяч посилань: 5,3 тис. адрес у Telegram, більше 3 тис. зображень та 603 посилання на веб-сайти” , – йдеться у повідомленні.

Зокрема, нещодавно вдалося заблокувати одну з адрес, які використовували назву, схожу на “Стопнаркотик”, для продажу наркотичних речовин у Харкові та Одесі.

Прес-служба міськради нагадує, що в місті “діє програма з протидії поширенню наркотиків “Чисте місто”, головна мета якої – інформування населення про шкоду наркотиків та залучення харків’ян до боротьби із цим явищем”.

Приєднатися до ініціативи у Telegram може будь-хто. Для цього необхідно зайти за адресою @stopdrugsbot, де висвічується відповідна інструкція, як виявляти адреси каналів із продажу наркотиків та блокувати їх.

Як повідомляв Харків Times, 21 серпня на сесії Харківської міської ради депутати прийняли кілька рішень для реалізації заходів по боротьбі з наркотиками, які раніше анонсував мер міста Геннадій Кернес.