Поліція розслідує факт ненадання медиками допомоги літній жінці (доповнено)

Скриншот видео, снятого дочерью покойной в больнице

Поліція сьогодні, 14 листопада, розпочала розслідувати обставини смерті жінки у Харкові після відмови лікарні госпіталізувати її.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Під час моніторингу мережі Інтернет була виявлена інформація про те, що через дії медичного персоналу однієї з лікарень Харкова померла хвора жінка”, – йдеться у повідомленні.

За даним фактом у Немишлянському райвідділі поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 140 КК (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником). Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Наразі проводяться “першочергові слідчі дії”, встановлюються всі обставини події.

Кореспондент Харків Times повідомляє, що начальник Немишлянського відділу Харківської місцевої прокуратури №3 Андрій Пономаренко повідомив журналістам, що на даний час слідству відомо: потерпілу – літню жінку 77 років – було госпіталізовано бригадою швидкої медичної допомоги до однієї з лікарень Харкова, в якій, за попередніми даними, їй відмовили в госпіталізації. “У зв’язку з цим бригада швидкої медичної допомоги відвезла її до найближчої територіальної лікарні. Її було доставлено в неконтактному стані. Було проведене певне лікування, однак, незважаючи на застосовані заходи лікарями, через 10 годин після її госпіталізації настала смерть”.

Пономаренко також повідомив, що вже встановлено бригаду швидкої медичної допомоги, яка здійснювала госпіталізацію, але медики змінилися після добового чергування, з ними немає контакту, і правоохоронці сподіваються допитати їх завтра.

Вживаються перевірочні заходи з метою отримання відомостей щодо дій лікарів, які нібито відмовили у наданні допомоги. Будуть надані також показання донькою померлої жінки.

Як повідомляв Харків Times, пенсіонерка Надія Лиманська померла після відмови працівників Харківської міської клінічної лікарні №8 її госпіталізувати.

Читайте також: