Тепломережі обіцяють подати тепло всім харків’янам до кінця тижня

Фото: www.city.kharkov.ua

Всі житлові будинки Харкова планують підключити до теплопостачання до кінця поточного тижня, повідомив директор КП “Харківські теплові мережі” Сергій Андрєєв сьогодні, 12 листопада, в ефірі телепрограми “Харьковские известия”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

За словами Андрєєва, процес підключення житлового фонду до тепла тривалий і займає в середньому від двох до трьох тижнів. При цьому велика частина тепломереж – а їх в місті близько 3,6 тис. км – має високий відсоток зношеності, що призводить до частих поривів.

“Ми сьогодні експлуатуємо систему теплопостачання, яка побудована в радянські часи і має високий відсоток зношеності. Тому у момент, коли ми починаємо підключати до тепла будинки, піднімаємо температуру і тиск, на мережах відбуваються аварійні ситуації, ми усуваємо дефекти і знову пускаємо тепло”, – пояснив Андрєєв.

Директор ХТМ також зазначив, що на сьогоднішній день в місті підключені до тепла всі установи соціальної сфери і 98% житлових будинків. Зокрема, вже з теплом мешканці 7-ми з 9-ти районів Харкова, виняток становлять лише Шевченківський та Київський, куди кинуті всі сили підприємства.

“Сьогодні там працює достатня кількість бригад, техніки, і є всі необхідні матеріали для того, щоб усунути проблеми і запустити тепло в житлові будинки на Олексіївці і Павловому Полі”, – підкреслив Андрєєв.

При цьому він акцентував увагу споживачів, що оплата за опалення буде нараховуватися городянам виключно з дня включення тепла і за фактом його споживання.

Читайте також: