Працівник академії Нацгвардії піде за ґрати на 8 років за озброєні пограбування

Комінтернівський районний суд м. Харкова призначив співробітнику Національної академії національної гвардії України покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна за пограбування банку зі зброєю.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

12 грудня 2016 року обвинувачений прибув до кредитної установи. Погрожуючи касиру-операціоністу револьвером, змусив її відкрити сейф та віддати йому понад 6 тисяч гривень.

Через деякий час зловмисник намагався пограбувати вже відділення одного з харківських банків. 23 грудня 2016 року чоловік прибув до відділення банку та намагався змусити начальницю відділення із застосуванням фізичної сили видати йому гроші. Однак, жінка вирвалась від обвинуваченого, почала кричати та позвала допомогу. Зловмисник наніс їй удар у потилицю та швидко вибіг з приміщення відділення.

Після того як обвинувачений вийшов з приміщення відділення, за ним прослідували працівники однієї з інтернет-служб, які працюють поруч з відділенням банку. Вони безперервно слідували за ним до моменту його затримання працівниками патрульної поліції Харкова.

Незважаючи на повне заперечення причетності у вчинені вказаних кримінальних правопорушеннях, його вина була повністю доведена під час судового розгляду.

Чоловіка визнано винним у вчиненні розбійних нападів (ч. ч. 1, 2 ст. 187 КК України). На даний час вирок не набрав законної сили, оскільки триває час на апеляційне оскарження.