Поліція розслідує порушення під час футбольного матчу “Шахтар” – “Динамо” у Харкові

У Слобідському відділі поліції Харкова відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 КК (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) у зв’язку із образливими вигуками уболівальників ФК “Динамо” (Київ) на матчі з командою ФК “Шахтар” у Харкові 10 листопада.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“В ходи гри на стадіоні “Металіст” близько 20 вболівальників футбольного клубу “Динамо” вигукували непристойні гасла на адресу гравців “Шахтаря”. На 75 хвилині футбольний матч був зупинений”, – йдеться у повідомленні поліції.

Кримінальне провадження відкрито на наступний день після матчу – 11 листопада. Наразі матеріали направлені до прокуратури області “для вирішення питання щодо можливої зміни підслідності”.

Поліція вживає всіх необхідних заходів для встановлення й розшуку осіб, причетних до правопорушень на стадіоні. Ця робота знаходиться на постійному контролі керівництва Головного управління Нацполіціі області.

Як повідомляв Харків Times, через футбольний матч між командами футбольних клубів “Шахтар” і “Динамо” (Київ) 10 листопада був перекритий рух транспорту по вулицях, прилеглих до стадіону “Металіст”.