Мінінфраструктури має намір передати в концесію Південний вокзал, приміський термінал та готель “Експрес”

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

Міністерство інфраструктури має намір передати в концесію вокзал і приміський термінал станції “Харків-Пасажирський”, а також розташований на території станції готель “Експрес”.

Про це повідомив журналістам у Харкові міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомив кореспондент Харків Times.

Міністр зазначив, що всі ці об’єкти недовантажені, в них багато вільного місця. Зараз вокзал станції “Харків-Пасажирський” приносить близько 50 млн гривень на рік. А готель “Експрес”, розрахований на 90 номерів, не функціонує, незважаючи на те, що він розташований в центрі міста.

“Я вірю в те, що коли ми Харківський залізничний вокзал віддамо в концесію, тут, крім зручних умов, постійно працюючих ліфтів та ескалаторів, буде ще зручна зона для відпочинку, зручна сервісна зона, зоновані орендарі, торговельна зона, розважальні елементи. І це все буде, в першу чергу, для громадянина. А держава все одно отримуватиме прибуток. Подібні речі ми маємо робити якомога більше”, – сказав Криклій.

За його словами, інвестор візьме на себе зобов’язання вкладатися в інфраструктуру, створити на станції сервісні та торговельні зони, повноцінно працюючий готельний комплекс, що принесе прибутки, а не збитки.

“Я сподіваюся, що через трохи більше ніж через півтора року ми вже будемо презентувати перші результати того, як це може працювати і як це повинно працювати”, – сказав міністр.

Також міністр заявив, що сортувальний центр “Укрпошти” (залізничний поштамт), який знаходиться поруч з вокзальних комплексом, може бути перепрофільований. “Сортувальний центр не повинен знаходитися в центрі міста”, – сказав він. Криклій зазначив, що в цій будівлі може розміститися торгово-офісна зона, яка буде приносити прибуток державі.