На Харківщині судитимуть посадовицю за заволодіння коштами, призначеними на зарплату медпрацівникам

Фото: ХарківTimes

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру посадовиці одного з медичних закладів Нововодолазького району за фактом заволодіння коштами, які були призначені для виплати заробітної плати медичним працівникам.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Жінку обвинувачують у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (заволодіння майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем).

За інформацією начальника відділу прокуратури Юрія Ковальова, посадовиця заволоділа бюджетними коштами, що були виділені для виплати заробітної плати та преміювання лікарів і медичного персоналу.

Жінка завищувала заробітні плати собі та іншим працівникам закладу, вносячи недостовірні дані у відомості про нарахування заробітної плати. Різницю між більшою сумою заробітної плати “на паперах” та меншою сумою, яку фактично отримували працівники, вона привласнювала собі.

“Цими діями вона спричинили збитки місцевій громаді на суму понад 680 тис. гривень”, – йдеться у повідомленні.

Це кримінальне провадження розслідує Слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває та встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння злочину.