У Харкові патрульні врятували людей із палаючого будинку

Фото: прес-служба Патрульної поліції Харківської області.

Патрульні Олег Романюк та Ігор Алексенко врятували людей із палаючого будинку на Мовчанівському в’їзді у Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Патрульної поліції Харківської області.

Сьогодні вдень на Мовчанівському в’їзді патрульні побачили дим, який йшов від приватного будинку. Інспектори відразу побігли до місця пожежі та вже викликали рятувальників і швидку, оскільки розуміли, що в будинку можуть бути люди.

Їхні припущення підтвердилися: через вікно поліцейські побачили літнього чоловіка, який лежав на підлозі та не міг самостійно покинути палаючий будинок. Патрульні Олег Романюк та Ігор Алексенко кинулись рятувати громадянина.

Діставшись приміщення через вікно, поліцейські евакуювали чоловіка. Також в іншій кімнаті перебувала жінка з шестирічною дитиною, які через густий дим не могли вийти з будинку. Патрульні допомогли їм вибратися на вулицю.

Тим часом на місце пожежі прибули рятувальники, які й загасили пожежу. Врятованого дідуся швидка шпиталізувала до лікарні. Жінка з дитиною не постраждали та не потребували шпиталізації.

Прес-служба Головного управління Держслужби з НС в Харківській області повідомила, що 9 листопада о 13:43 на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу у двоповерховому житловому будинку з надбудовою, розташованому у в`їзді Молчанівському за номером 6 у Харкові. З повідомлення стало відомо, що вогонь охопив прибудовану до будинку котельню, а також приміщення на першому та другому поверхах.

На місце пожежі спрямували шість пожежних автоцистерн, пожежний автомобіль першої допомоги та спеціальний автомобіль газодимозахисної служби. Пожежу ліквідували близько 40 рятувальників. За даними розвідки стало відомо, що вогонь розповсюдився на площу близько 80 кв.м. Рятувальники подали на гасіння пожежі шість пожежних стволів, сформували п’ять ланок газодимозахисників. О 14:44 відбулась локалізація пожежі. О 16:26 пожежа приборкана.

Внаслідок пожежі отримав опіки 81-річний чоловік, якого каретою швидкої медичної допомоги госпіталізували до 2-ї лікарні м. Харкова попередньо з отруєнням чадним газом.

На місці події працює оперативно-слідча група правоохоронних органів. Причина виникнення займання та загальна сума збитків буде з’ясована фахівцями.