Правоохоронці затримали у Харкові чоловіка, який намагався підкупити слідчого поліції

Харківська місцева прокуратура №4 спільно з Управлінням внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції України 8 листопада затримала чоловіка, який намагався вирішити питання про закриття кримінального провадження хабарем.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як повідомив керівник Харківської місцевої прокуратури №4 Володимир Купріянов, до слідчого одного з районних відділів поліції звернувся чоловік з пропозицією про закриття кримінального провадження відносно його друзів за фактом вчинення хуліганських дій декількома особами ( ч. 4 ст. 296 Кримінального кодекса).

За результатами спільної спецоперації чоловіка було затримано на “гарячому” у службовому кабінеті відразу після надання неправомірної вигоди у сумі 2 тис. доларів одному зі слідчих районного відділу поліції. Готуються матеріали для оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років. Невідкладні слідчі дії тривають.