Заступника директора юрдепартаменту міськради облили зеленкою після суду

Фото: ХарківTimes

На заступника директора Юридичного департаменту Харківської міської ради Костянтина Прокоп’єва сьогодні, 8 листопада, напали невідомі й облили його зеленкою.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

“Інцидент стався після завершення засідання суду у справі про перейменування пр. Петра Григоренка в пр. Маршала Жукова, в ході якого Костянтин Прокоп’єв виступав на боці харків’ян, які звернулися до Харківського міського голови Геннадія Кернеса з проханням повернути проспекту його історичну назву”, – йдеться у повідомленні.

За словами Прокоп’єва, троє невідомих напали на нього ззаду і облили обличчя зеленкою, яка потрапила йому в око. При цьому він встиг сфотографувати одного з нападників. На даний момент заступника директора департаменту доставили на обстеження у Міську клінічну лікарню №14 ім. проф. Л. Гіршмана.

“Харківська міська рада вимагає від правоохоронних органів оперативно розслідувати цей інцидент і винних притягнути до відповідальності”, – йдеться у повідомленні.

Прес-служба поліції Харківської області повідомила, що інформація про те, що на вулиці Сумській троє невідомих облили зеленкою 56-річного працівника міськради, надійшла до Київського відділу поліції близько 14:45. Чоловік представляв сторону міськради у судовому засіданні в Харківському апеляційному адміністративному суді. Після того, як він вийшов на вулицю, на нього напали невідомі.

Чоловік отримав опік очей. В лікарні потерпілому надали медичну допомогу та відпустили. Наразі він знаходиться в Київському відділі поліції та дає свідчення.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Працівники поліції встановлюють обставини події та осіб, причетних до злочину.