Правоохоронці затримали п’ятьох підозрюваних у вирубці лісу вздовж залізничних колій у Харківській області

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Правоохоронці затримали п’ятьох підозрюваних у вирубці лісу вздовж залізничних колій у Харківській області, яке загрожувало виникненням надзвичайних ситуацій на транспорті.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

Організоване угруповання, до складу якого входило п’ятеро мешканців регіону, займалося незаконною вирубкою дерев для продажу. “Лісові насадження, які цікавили зловмисників, були вздовж магістральних колій і захищали транспортні комунікації від ерозії залізничних насипів”, – зазначається у повідомленні.

Знищення дерев протягом 10 місяців завдало збитки державі на майже 5 мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали всіх учасників угруповання під час чергової незаконної вирубки дерев біля залізничної колії з інтенсивним рухом потягів на території Зміївського району. На місці правопорушення було виявлено чимало зрубаної деревини та чотири великовантажні автомобілі. Також у помешканнях фігурантів справи вилучено два пістолети, револьвер та бойову гранату РГД-5.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка лісу) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності.

Операція проводилась співробітниками Управління СБУ у Харківській області спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України та Нацполіцією під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Прес-центр прокуратури повідомив, що затримання було проведено 6 листопада. Очолював групу підприємець з Харкова. У подальшому незаконно вирублений ліс зберігався та реалізовувався на території міста Харкова.