Кернес повідомив Зеленському, що Харків входить в опалювальний сезон якісно

Фото: Геннадий Кернес / Telegram

Мер Харкова Геннадій Кернес повідомив президенту Володимиру Зеленському, що Харків входить в опалювальний сезон якісно, і назвав учасників пікетів проти міської влади, що пройшли в день робочої поїздки Зеленського до Харкова, “проплаченими активістами” і псевдо-торговцями “Барабашово”.

Про це ХарківTimes дізнався зі звернення Кернеса до Зеленського, яке мер Харкова опублікував в своєму каналі в Telegram.

“Коли Вас інформують, що в Харкові є проблеми з опаленням і гарячою водою, хочу доповісти Вам і навести кілька цифр. У місті на 100 відсотків підключена соціальна сфера, включаючи лікарні, дитячі садки, школи та ін. На 92 відсотки опалюється житловий фонд і роботи по включенню інших будинків – ведуться цілодобово. З більш, ніж 7 000 житлових будинків комунальної власності, на день Вашого приїзду до Харкова гаряча вода була відсутня лише в 420 будинках. Вона там з’явиться протягом декількох днів, оскільки ведуться технологічні роботи. Смію стверджувати, що з усіх великих міст України, Харків входить в опалювальний сезон якісно і в рамках технологічних процесів. І вже точно краще Харківської області, ввіреної Вами новому губернатору: в Куп’янську у дітей, наприклад, вимушені канікули через холодні батареї в школах, а в селищі Чкаловському Чугуївського району взагалі оголошено надзвичайний стан через ситуацію з подачею тепла”, – йдеться у зверненні.

Кернес також прокоментував спілкування Зеленського з учасниками пікетів біля прохідних Харківського державного авіаційного виробничого підприємства та “Заводу ім. Малишева”.

“Володимир Олександрович, Вас ввели в оману – це були “активісти” і псевдо-підприємці ринку “Барабашово”, добре відомі в Харкові тим, що за гроші будь-хто може їх найняти для участі в будь-якому пікеті “проти всього хорошого”, щоб зробити гірше. І чи не здалася Вам, Володимире Олександровичу, дивною одна деталь? Біля стін обласної державної адміністрації Вас чекали кілька сот таких же проплачених активістів, організованих, судячи з усього, тими ж людьми, що організовували і нараду, щоб влаштувати Вам “коридор ганьби”, як в Тернополі? І тільки “активісти” і псевдо-торговці “Барабашово” точно знали, у скільки саме і у якої заводської прохідної можна буде з Вами поспілкуватися”, – написав Кернес.

Він зазначив, що керівництво ринку “Барабашово” “24 години на добу зайнято грабунком підприємців їхнього ринку”.

“Те, що вони вивели на проплачений пікет нібито “підприємців” говорить про те, що вони дуже бояться, що нова дорога буде побудована. Хочу так само відзначити, що пробивка дороги від Салтівського житлового масиву до центру була передбачена усіма Генеральними планами міста Харкова – в 1953, 1986, 2004 і 2013 роках. У рамках повноважень Харківського міського голови хочу відповісти дуже просто – я побудую цю дорогу, а всі незаконно облаштовані торгівельні павільйони ринку “Барабашово”, які потраплять в межі червоних ліній цієї дороги, будуть знесені в повній відповідності до українського законодавства. При цьому інтереси ошуканих власником і керівництвом ринку “Барабашово” підприємців будуть захищені. Їм будуть надані нові, сучасні торгові павільйони, а орендна плата за них буде в рази меншою, ніж вони змушені платити зараз. До того ж, ці гроші підуть до бюджету міста, а не в кишені злодійкуватих менеджерів приватного ринку”, – заявив Кернес.

Геннадій Кернес побажав Володимиру Зеленському успіхів у нелегкій роботі на посаді Президента України. “Новому голові Харківської обласної державної адміністрації я бажаю для початку розібратися в тому, що ж насправді відбувається в регіоні, і тільки потім робити висновки і розставляти акценти”, – зазначив мер.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський, привітавшись з учасниками наради в Харкові 6 грудня, запитав: “А чому у вас у будь-які будівлі на Харківщині дуже холодно?”.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 6 листопада, під час візиту до Харківської області Президент України Володимир Зеленський представив адміністративно-господарському активу області нового голову Харківської обласної державної адміністрації. Ним став народний депутат від партії “Слуга народу”, переможець позачергових парламентських виборів по мажоритарному округу №179 Олексій Кучер.

Кучер заявив, що працюватиме 24 години сім днів на тиждень, та що трьома пріоритетами його діяльності будуть залучення інвестицій, екологія та боротьба з корупцією.

Читайте також: