Кучер заявив, що працюватиме 24/7 та назвав три пріоритети

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

Новий голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що працюватиме у режимі 24/7, та назвав три головні пріоритети своєї діяльності.

Про це Харків Times дізнався з промови Кучера післе представлення його президентом Володимиром Зеленським 6 листопада.

“Я налаштований на роботу, на серйозну роботу, я буду працювати 24 години сім днів на тиждень”, – сказав Кучер.

Він заявив, що трьома пріоритетами його діяльності будуть залучення інвестицій, екологія та боротьба з корупцією.

“Це обов’язково інвестиції… щодо інвестицій – це зелене світло будь-якої інституції державної, будь ласка, приходьте, хто хоче інвестувати, і вам треба інвестувати, тому що Харківська область – це прекрасна область, на мій погляд – це найпотужніший регіон в нашій країні. Друга теза – це екологія… Це наші ліси, це кар’єри, ну, ми знаємо – це все те, що відбувається тут. І корупція. Я є особою, яка координує роботу правоохоронних органів, і для мене це дуже важливим є”, – сказав Кучер.

“Вам будуть допомагати обов’язково нові голови правоохоронних органів, я знаю, що вже пішли чутки по Харківщині, що нормальний серйозний прокурор… Доброго дня. Щось вас всі хвалять. Підозріло”, – сказав Зеленський, звертаючись до призначеного нещодавно прокурора області Олександра Фільчакова, який знаходився у залі. “Працюю”, – лаконічно парирував той.

“Повірте, ми дуже багато будемо з вами спілкуватись”, – пообіцяв Кучер Фільчакову. – “І так як я колишній адвокат, який практикував у сфері кримінальної саме юстиції, я знаю, що таке кримінальне провадження, і я знаю, коли це профанація і імітація, а коли це дійсно розслідування. Тому, пробачте за таку прямоту, я мушу буду контролювати, як відбуваються ті розслідування, які вже розпочаті, і ті, які я вже знаю, будуть. І це стосується третьої цілі – корупції. Корупція – нам необхідно її подолати. Це відноситься й до інвестицій. Менше корупції – більше інвестицій”, – сказав Кучер.

Новий голова ОДА повідомив, що інші приоритетні завдання будуть озвучені ним пізніше, коли буде проведений аудит. “Аудит – це дуже важливе, ми будемо розуміти, що відбувалося, як відбувалося, і що далі робити”, – сказав Кучер.

Зеленський порадив Кучеру прислуховуватись до того, що кажуть люди на вулиці, щоб зрозуміти проблеми регіону. У якості приклада він навів ситуацію на торговому центрі “Барабашово”. “Всі люди кажуть. Я не знаю, що це за проблема, я поки що не знаю… Щоб вирішити цю проблему, надо зрозуміти, що там відбувається, яка там дорога повинна проходити, куди там людей перевозять… Люди, я так розумію – багато людей там потіряти можуть свою роботу. І з травня – я не знаю, це правда чи ні – що нема гарячої води”.

“Це дуже слушне зауваження – дякую вам за таку пораду – дійсно, необхідно спілкуватись в першу чергу з людьми… В нас історично якось склалось так, що є Харківська область, а є Харків. Я неодноразово вже про це повідомляв. Це начебто якийсь окремий регіон. Але дуже важливо, що я ж особа, яка очолює Харківську обласну державну адміністрацію, я відповідаю за всіх мешканців на території Харківської області. Харків не має особливого статусу. І я відповідаю за тих людей, які є в Харкові, а їх більшість в місті Харкові (із загальної кількості жителів регіону – ХарківTimes)“, – наголосив Кучер.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 6 листопада, під час візиту до Харківської області Президент України Володимир Зеленський представив адміністративно-господарському активу області нового голову Харківської обласної державної адміністрації. Ним став народний депутат від партії “Слуга народу”, переможець позачергових парламентських виборів по мажоритарному округу №179 Олексій Кучер.