НАБУ попередило про підозру директора лісгоспу, який намагався підкупити детектива

Фото: lb.ua

Вчора, 31 жовтня, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) попередили директора держпідприємства з Харківської області про підозру в пропонуванні одному з детективів НАБУ неправомірної вигоди, у просторіччі – хабара.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення на сайті НАБУ.

Напередодні, 30 жовтня, цю людину зловили на гарячому під час передачі детективу 100 тис. доларів.

“За даними слідства, неправомірна вигода пропонувалася детективу НАБУ за вирішення питання про закриття кримінального провадження, яке пов’язане із протиправним відчуженням значних обсягів не облікованого майна державного підприємства у вигляді деревини та продажем лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольним йому приватним суб’єктам господарювання”, – йдеться у повідомленні.

30 жовтня підозрюваний був затриманий відповідно до ст. 208 КПК. Його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 КК України. Наразі вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, увечері 30 жовтня народний депутат Олексій Кучер заявив, що одіозного директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису, який перебуває під слідством, затримали при спробі дати хабара детективу Національного антикорупційного бюро України.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підтвердила затримання керівника лісгоспу в Харківській області, який за 100 тис. доларів намагався підкупити детектива НАБУ.