В аеропорту затримали іноземця з фальшивим паспортом

Східне регіональне управління ДПСУ/Facebook

Прикордонники Харківського прикордонного загону вчора, 30 жовтня, не пропустили через паспортний контроль 33-річного громадянина Республіки Гвінея, який пред’явив паспорт “з ознаками підробки”.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook Східного регіонального управління Держприкордонслужби.

Згідно із повідомленням, іноземець намагався вилетіти з України рейсом “Харків – Стамбул”.

“В ході подальшої поглибленої перевірки паспортного документу прикордонниками було встановлено, що він містить ознаки часткової підробки”, – йдеться у повідомленні.

Наразі за спробу незаконного перетину кордону на іноземця складено адміністративний протокол. Також Держприкордонслужба повідомила до правоохоронних органів про “протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення”. Відповідальність за таке порушення передбачена ст. 358 КК (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Як повідомляв Харків Times, 27 жовтня прикордонники Харківського прикордонного загону біля села Нескучне Харківського району області затримали громадянина Вірменії, який намагався незаконно перетнути українсько-російський кордон, прямуючи до РФ.