Прокуратура просить суд обрати екс-заступнику голови Харківської облдержадміністрації Шахненко цілодобовий домашній арешт

Сккриншот: UA: Харків

Прокуратура просить суд обрати щодо колишнього заступника голови Харківської обласної державної адміністрації (2015-2019 рр.) Євгена Шахненко цілодобовий домашній арешт.

Відповідне клопотання оголосив у судовому засіданні Київського райсуду представник обвинувачення, повідомив кореспондент Харків Times.

Шахненко просить суд не обирати до нього такий запобіжний захід, заявляючи про готовність здати загранпаспорт та співпрацювати зі слідством.

“Я категорично не згоден з виводами, які є в підозрі”, – зазначив Шахненко.

Він заявив, що до його обов’язків не входив моніторинг проектно-сметної документації. За словами Шахненка, проект розробляє ліцензована фірма, потім він проходить держекспертизу, в тому числі кошторису проекту.

Шахненко заявляє, що свої обов’язки виконав в повному обсязі.

“Не вважаю себе винним”, – сказав він.

Шахненко також заявив, що його дружина хворіє важкою хворобою та потребує догляду, а сам він переніс операцію на серці, і зараз в нього заплановані співбесіди з працевлаштування.

Захисник заявив, що підозра щодо Шахненка необґрунтована.

У своїх поясненнях суду Шахненко заявив, що підчас його роботи на посаді керівника департамента на будівництво Малоданилівських очисних cпоруд поставлялися фільтри, які відповідають всім нормам, а обладнання, яке вказано у документах слідства як неякісне, – біодиски – поставлялося у 2015 році, коли він працював вже на посаді заступника голови Харківської облдержадміністрації та не мав до цього відношення.

Звинувачення заявило, що фільтри були закуплені за 10 млн гривень, в той час як їх вартість становить 2 млн. гривень. Крім того, на них були укріплені таблички з найменуванням норвезької фірмивиробника, виготовлені кустарним способом.

Як повідомляв ХарківTimes, прокуратура Харківської області повідомила про підозру колишньому заступнику голови Харківської обласної державної адміністрації (2015-2019 рр.) Євгену Шахненко. Йому інкримінується вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість).