Прокуратура підозрює двох слідчих з Маріуполя у вимаганні грошей в харківській підприємниці

Прокуратура Харківської області попередила двох слідчих Слідчого відділу Мелітопольського відділу поліції Головного управління Нацполіціі Запорізької області про підозру в отриманні неправомірної вигоди, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 355 КК). Також про підозру за ч. 3 ст. 368 попереджений третій громадянин.

Про це Харків Times розповіли у прес-службі прокуратури області.

За інформацією прокуратури, слідчі одного з відділів Нацполіціі Запорізької області “вимагали та отримали від харківської підприємниці грошові кошти в сумі 10 тис. доларів за закриття кримінального провадження”.

В ході розслідування було встановлено, що даний злочин скоєно “організованою групою осіб”, у зв’язку із чим слідчі змінили кваліфікацію злочину.

Найближчим часом прокуратура планує передати справу до суду. Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією та позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, у липні правоохоронці викрили вимагання хабарів інспекторами сектору реагування патрульної поліції одного з районних відділів Головного управління Національної поліції у Харківській області.