Оперативники СБУ затримали у Харкові на хабарі посадовця Фонду держмайна (фото)

Оперативники Служби безпеки України затримали на одній із вулиць Харкова під час отримання хабара посадовця Регіонального відділення Фонду державного майна по Харківській, Донецькій та Луганській областях.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центру СБУ.

“Керівник одного із відділів держустанови у 30 тисяч доларів оцінив надання дозволу на законне розпаювання земельних ділянок держпідприємства для подальшої приватизації працівниками. “Бонусом” за цю суму було перепідписання контракту на продовження перебування директора комбінату на посаді”, – йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби затримали чиновника під час отримання всієї суми хабара.

Під час слідчих дій за місцем роботи та проживання чиновника, який все життя пропрацював у держорганах, правоохоронці вилучили понад півмільйона доларів та коштовні золоті вироби.

Посадовцю оголошено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу (зловживання впливом) та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Тривають слідчі дії для встановлення інших фактів корупційної діяльності зловмисника та притягнення до кримінальної всіх посадовців, причетних до протиправної оборудки.

Операція проводилась співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва прокурорів Генпрокуратури.