Поліцейські примусово видворили з України громадянина РФ, який відсидів за вбивство

Фото: hk.npu.gov.ua

Співробітники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Харківській області спільно з працівниками регіонального Головного управління державної міграційної служби України 28 жовтня виявили раніше судимого чоловіка, який незаконно перебував на території України.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

31-річний громадянин Російської Федерації звільнився з виправної колонії, де більше 8 років відбував покарання за умисне вбивство. Жодних підстав для подальшого перебування на території України він не мав.

Відносно правопорушника працівники міграційної служби склали протокол за ч. 2 ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України). Генконсульство Російської Федерації підтвердило громадянство чоловіка та він отримав необхідні документи для повернення до країни походження. Під супроводом працівників поліції та міграційної служби чоловік покинув територію країни через прикордонний пункт пропуску “Гоптівка”.

Громадянину РФ заборонений в’їзд в Україну терміном на три роки.