“Мала Південна” завершила сезон: перевезено більше 16 тис. пасажирів

Фото: www.pz.gov.ua

27 жовтня 2019 року на дитячій залізниці “Мала Південна” завершено сезон руху поїздів. За півроку “Малу Південну” відвідали 16647 городян та гостей Харківщини.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центру Південної залізниці.

Рух поїздів на “Малій Південній” відкривається щороку 1 травня і триває до кінця жовтня. “Щовесни “Мала Південна” зустрічає маленьких пасажирів на затишних станціях і для багатьох школярів міста й області є місцем, де діти можуть розкрити свої таланти, долучитися до такої захоплюючої і пізнавальної справи, як робота залізниці”, – йдеться у повідомленні.

Навчально-виробнича практика юних залізничників у 2019 році тривала 96 робочих днів. Поїзд “Україна” здійснив 624 рейси за маршрутом Парк – Лісопарк – Парк, перевізши 16647 пасажирів, з них – 7523 дитини. Протягом сезону руху поїздів 2019 року на дитячій залізниці проведені благодійні акції для більше ніж 1000 дітей з інвалідністю, дітей-сиріт та дітей учасників АТО.

Дитячу залізницю Південної магістралі було відкрито 8 листопада 1940 року. Під час Великої Вітчизняної війни “Мала Південна” була повністю зруйнована. Друге її народження відбулося 5 серпня 1945 року.