Знайдений на дачі у стрілка Титова арсенал є найбільшим з виявлених на Харківщині у останні роки – Сокуренко (фото)

Арсенал зброї, знайдений правоохоронцями на дачі біля Руської Лозової, що належав загиблому стрілку Олексію Титову – найбільший з арсеналів зброї, виявлених на Харківщині у останні роки.

Про це розповів журналістам начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко, повідомив кореспондент Харків Times .

За його словами, зброя та боєприпаси зберігалися у недобудованому дачному будинку, у якому ніхто не жив. Правоохоронці змогли потрапити до нього тільки на наступний день після перестрілки біля супермаркету “Восторг” на Клочківській, адже дружина Титова не могла знайти будинок у темряві – за її словами, вона до цього бувала там тільки одного разу.

Під час обшуку за місцем мешкання Титова та його дачного будинку працівники поліції спільно зі співробітниками СБУ виявили та вилучили 13 мобільних телефонів, два ноутбука, документи, дев’ять бланків паспортів громадянина України та значний збройний арсенал. Серед вилученого – 130 підствольних гранат до підствольного гранатомету, 5 тротилових шашок, 7 ручних протитанкових гранатометів, електродетонатори, 6 піхотних вогнеметів “Шмель” російського виробництва, кулемети та автомати, деталі стрілецької зброї, рушниці, пістолети, гранати та велику кількість набоїв різних калібрів.

Вилучена зброя направлена на експертизу для перевірки її на причетність до вчинення інших гучних злочинів у Харківському регіоні.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок стрілянини біля супермаркету “Восторг” на вулиці Клочківській вдень 25 жовтня один чоловік загинув, ще один був поранений.

Поранений у перестрілці – відомий у кримінальних колах харків’янин Георгій ( “Жора”) Ісаков. Убитий – Володимир Борох ( “Тайсон”), вважається його “правою рукою”. Це – вже другий замах на Ісакова, чиє ім’я також пов’язують з ім’ям розстріляного у Підмосков’ї у вересні 2016 року лідера бойовиків “Оплоту” Євгена Жиліна.

Той, хто стріляв у Ісакова та Бороха, – уродженець Горлівки Олексій Титов, пізніше він підірвав себе гранатою біля залізничного вокзалу. На дачі Титова у Руській Лозовій співробітники поліції виявили чималий арсенал зброї.

Колишній заступник очільника Нацполіціі, а нині ректор Одеського державного університету внутрішніх справ В’ячеслав Аброськін заявив про триваючу затяжну “війну за перерозподіл сфер злочинного контролю” у Харківській області та попередив, що у цій війні гинутимуть “випадкові громадяни”.