Прикордонники затримали в харківському аеропорту заступника мера Дніпра Лисенко – ЗМІ

Михаил Лысенко. Фото: dp.informator.ua

В аеропорту Харкова прикордонники затримали заступника мера Дніпра Михайла Лисенка, який знаходився в розшуку.

Про це Харків Times дізнався з публікації видання “Информатор“.

Про затримання вночі 25 жовтня чоловіка, який знаходиться в розшуку, повідомила прес-служба Східного регіонального управління Держприкордонслужби. “Під час перевірки документів одного з пасажирів, який прибув рейсом зі Стамбула, правоохоронцями було встановлено, що він знаходиться в розшуку на території України. Нашого співвітчизника, 1977 року народження підозрюють у скоєнні злочинів, відповідальність за які передбачена ст. 191 “Привласнення, розтрата майна обласне заволодіння службовим становищем” та ст. 366 “Службове підроблення” Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні.

“Інформатор” повідомляє з посиланням на власні джерела в Держприкордонслужбі, що затриманий – заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко. Видання зазначає, що ще 13 вересня в міськраду Дніпра прийшли співробітники прокуратури. Правоохоронці провели обшуки і вручили ряд повідомлень про підозру в розкраданні бюджетних коштів під час ремонту Нового моста. Ряд чиновників міста і працівників фірми “Маст-Буд” підозрюють в розкраданні бюджетних коштів. До переліку підозрюваних потрапив і заступник мера Дніпра Михайло Лисенко, проте повідомлення про підозру йому вручили заочно.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області повідомила, що 13 вересня в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом розкрадання бюджетних коштів на ремонті Центрального мосту в Дніпрі, оголосили про підозру семи чиновникам мерії і представникам підрядних організацій. Віце-мера міста підозрюють у тому, що в змові з засновником підрядного підприємства і кількома посадовими особами, він вніс “завідомо неправдиві відомості в акти виконаних робіт, зокрема по класу бетону тротуарних блоків”. Збитки бюджету оцінюють в 29,5 мільйона гривень. Підозрювані чиновники міськради Дніпра були оголошені в розшук у зв’язку з приховуванням від слідства. Засновнику товариства-підрядника, яке здійснювало ремонтні роботи, і начальнику ділянки обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Радіо Свобода повідомили в прес служба мерії Дніпра, що Лисенко перебував у відрядженні в Анкарі на запрошення однієї з турецьких фірм, з якою Дніпро співпрацює в області інфраструктурних проектів.