У Харкові та області вилучають з продажу дитяче харчування із ртуттю, миш’яком та міддю

Держпродспоживслужба наказала у дводенний термін вилучити з продажу два види імпортного дитячого харчування – пюре з тунцем та овочами чеської фірми Slovacka Fruta і французьке заморожене фруктове пюре виробництва Boiron Freres SAS.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення на сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

У чеському дитячому харчуванні, яке імпортує в Україну ТОВ “Смарті Фемілі”, виявлені ртуть та миш’як, а у французькому яблучному пюре (імпортер ТОВ “Гранде Дольче”) – знайдена мідь.

Відомості про це надійшли з Європейської системи швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (RASFF).

“Наразі Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області здійснюються  необхідні заходи щодо недопущення в обігу небезпечних до споживання  продуктів  харчування”, – інформує відомство.

Операторам ринку, які здійснюють торгівлю цими товарами, пропонується у термін не більше, ніж два робочих дні, вилучити їх з продажу та повідомити про це до ГУ Держпродспоживслужби області, як передбачено законодавством.

Як повідомляв Харків Times, в серпні у Валківському районі області немовля отруїлоя нітратами. Згідно з висновками фахівців Держпродспоживслужби, дитина знаходилася на штучному вигодовуванні та її захворювання ймовірно пов’язано із використанням води для приготування дитячих молочних сумішей з підвищеним вмістом нітратів.